אדריכלות מודרנית

הנסיבות שהביאו להתפתחותה של האדריכלות המודרנית 

שורשיה של האדריכלות המודרנית נמצאים אי שם בשלהי המאה ה – 19, בימי המהפכה התעשייתית. בימים אלה, חלו שינויים חברתיים וכלכליים משמעותיים, אשר קראו תיגר על כל מה שהיה מוכר ונהוג קודם לכן – המודרניזציה שהחלה לתפוס תאוצה, הגבירה את הליך העיור ויותר ויותר אנשים החליטו לעזוב את הכפרים הקטנים ולעבור לעיר הגדולה המתפתחת בקצב מזהיר. נוצר צורך ממשי לשינוי בכל תחומי החיים ועל אחת כמה וכמה בתחום הבניה. אדריכלים בולטים כמו לה קורבוזיה, פרנק לויד רייט ושכמותם, הבינו כי יש להתאים את מבני המגורים והמסחר לשינויים החברתיים והכלכליים והתוו את קווי המתאר של האדריכלות המודרנית, אשר שמה את האדם, רצונותיו וצרכיו במרכז. שמה הנרדף של אדריכלות מודרניסטית הוא ניצול נכון של חללי מגורים ומסחר

בימי המהפכה התעשייתית, לפתע חומרי בנייה כמו בטון מזוין, זכוכית ופלדה, יוצרו בטכנולוגיה מתקדמת ומהירה הרבה יותר, מה שאפשר לאדריכלים המודרניסטים להגשים את הפנטזיות העיצוביות שלהם. הסגנון השמרני והמשמעת פינו מקומם ליצירתיות וחופש עיצובי.  באירופה ובארה"ב קמו להם מבנים גבוהים וחזקים, בעלי חזיתות נקיות ונטולות קישוטים מוגזמים. עיצוב הפנים השתנה גם הוא – והושם דגש רב על פונקציונאליות ופרקטיות, ניצול נכון של החלל וניקיון עיצובי. 

 

מהם מאפייניה של אדריכלות מודרנית?

ארכיטקטורה מודרנית מאפשרת לאדריכלים לבטא את רעיונותיהם הפרועים ביותר ולתת במה לאמנות ולדמיון שלהם. חזיתות של מבנים מודרניסטיים, לרוב יהיו נקיות וללא קישוטים מצועצעים או אלמנטים מפוארים ופומפוזיים. בדרך כלל, בחזית המבנה, האדריכל יעצב איזושהי צורה גיאומטרית מרשימה, המוסיפה טאצ' של יוקרתיות במידה הנכונה למבנה. באדריכלות מודרנית, מושם דגש רב על יצירת כמה שיותר חללים פתוחים, נקיים ולא עמוסים, אשר מתכתבים זה עם זה עיצובית, הן ברמת החומרים והן ברמת הגוונים. עיצוב הפנים מאופיין בקווים ישרים, צורניות גיאומטרית ברורה, שימוש כמעט אפסי בקישוטים מוגזמים, הסתרת מוצרים "מיותרים" על ידי פתרונות אחסון מתקדמים וכן הבלטת אלמנטים קונסטרוקטיביים, תוך מתן במה עיצובית לחומרי בנייה כמו בטון, אלומיניום וזכוכית. רצפת בטון, קיר או מעקה זכוכית ומטבח ובו משטחי אלומיניום רחבים, פופולאריים מאד בקרב חובבי האדריכלות ועיצוב הפנים המודרני. 

 

אדריכלות מודרנית בישראל

האדריכלות המודרנית, נחשבת קרה ומאופקת למדיי. הישראלים – בדיוק ההפך. לקוחות רבים בישראל, אשר מתחברים לסגנון המודרניסטי, מבקשים להוסיף לביתם או למשרדיהם אלמנטים עיצוביים שישדרו חום וביתיות – אשר מאפיינים את הקהל הישראלי – לצד העיצוב הנקי, האלגנטי והמוקפד. יותר ויותר אדריכלים בוחרים בתכנוניהם ועיצוביהם בגישה הפוסט-מודרניסטית, לפיה כדאי ואף רצוי לשלב כמה סגנונות עיצוב נוספים, כך שהתוצאה תתאים כמו כפפה ליד ללקוח, לאופיו ולצרכיו. הם עושים שימוש לא רק בחומרים כמו בטון, מתכת וזכוכית, אלא משלבים גם חומרים מסגנונות אחרים כמו עץ ואבן טבעית. בנוסף, לצד גוונים כמו לבן, אפור ושחור המאפיינים את האדריכלות ועיצוב הפנים המודרניסטים, משולבים במידה הנכונה גם גוונים חמים ובולטים, כמו מוקה, חרדל וכדומה. למשל, שילוב ארונות או שידות עץ במטבח או בסלון, תליית מספר תמונות גדולות עם נגיעות צבע ברחבי הבית או שימוש במוצרי טקסטיל צבעוניים, עושים את העבודה והופכים את העיצוב למעניין הרבה יותר – זאת מבלי לוותר על ניצול מיטבי של החלל ושמירה על קו נקי, אחיד ורגוע. 

 

ניתן לראות את ההשפעה הפוסט מודרניסטית בישראל (וגם בעולם), גם כשמדובר בעיצוב חללים מסחריים. לצד מרכזי הקניות הגדולים שנבנו לפני מספר שנים, יותר ויותר שטחי מסחר משולבים בתוך שכונות ומבני מגורים והעיצוב שלהם מתכתב עם שאר המבנה – מה שמייצר מראה אחיד והרמוניה. כך, תושבי האזור נהנים ממסעדות, שטחי מסחר ומקומות תעסוקה במרחק של מטרים ספורים מביתם – השטח מנוצל היטב ותושבי האזור נהנים מחוויה אורבאנית נהדרת. 

 

מתחברים לסגנון המודרני? במשרד אדריכלות ענת האוזר, אנו מגשימים את כל החלומות ופנטזיות העיצוב שלכם, כדי לייצר עבורכם את המרחב המושלם. לקבלת מידע וקביעת פגישת ייעוץ, אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם משרדנו בטלפון 050-3343553 או במייל hauzeranat@gmail.com